U redu, volimo alkohol, ne pijemo ga uvek, samo u tri slučaja: kada se desi nešto lepo, pijemo da proslavimo; kada se desi nešto ružno, pijemo da se utešimo; kada se ne dešava ništa, pijemo da bi se nešto desilo. Alkohol leči sve... Osim alkoholizma. Možda će nam i skratiti život, ali mi barem vidimo dvostruko, odnosno duplo više od ostalih. Kernel je, u svetu kompjutera, recimo, most između aplikacija i hardvera. E, alkohol udara direktno u kernel. Usložnjava nam emocije, a pojednostavljuje misli. Ipak, svi volimo da se pravimo pametni kada popijemo neku, evo odličnog materijala da fascinirate podjednako pijane drugare i da vam cica koju ste pijani startovali kaže: “Pali, štreberčino.” Kako su naše omiljene tekućine dobile ime?
1. Jose Cuervo tequilla - Po gospodinu koji se zove tako, očigledno. Sve je počelo 1795. godine kada je Meksikanac, Antonio de Cuervo, od španskog kralja dobio zemlju i dozvolu da gaji agavu. Nije imao dozvolu za komercijalnu proizvodnju tekile, ali je postavio malu fabriku koja je, pretpostavljam, oslepela mnogog meksičkog pijanicu dok Antonio nije usavršio recept. Sve do 1880. godine, kada njegov naslednik, Jose Maria Guadelupe Cuervo dobija dozvolu za komercijalnu proizvodnju i gradi veliku fabriku sa nazivom Fabrica la Rojena. Godine 1900. Jose je odlučio da svoju tekilu brendira svojim imenom, po kome je poznata 111 godina kasnije - Jose Cuervo tequilla. I posle 111 godina, jedan od najefikasnijih načina za teška oštećenja konzumenta. Jedna napomena - Meksikanci tekilu piju lagano i sa razumevanjem, tako da, uživajte, zaboravite na način konzumacije iz američkih filmova, tekilu tako piju samo šonje.
2. Chivas regal whiskey - Proizvod zajebanih ljudi u suknjicama, Škota, normalno. Naravno, još nije utvrđeno koliko tačno viski ima veze sa njihovom zajebanošću (Kada smo već kod Škota, da znate da Vilijam Volas, pored činjenice da su dali Australijancu da ga glumi?!?!?!, nikada nije nosio kilt, kilt su nosili samo highlender-i, neko je imao bolesnu potrebu da gleda Australijanca u suknji). House of Schivas je napravljena u nekom mestu na A, u Škotskoj 1640. godine. Dok su se ostali normalni Škoti zabavljali vadeći utrobe jedni drugima i Englezima, braća Chivas bili su trgovci. I to veoma uspešni, 1843. godine, dobili su specijalnu kraljevsku dozvolu da opskrbljavaju potrepštinama kraljicu Viktoriju. Polovinom 19. veka, uočili su da njihovim mušterijama treba bolji viski, pa su napravili svoj. Prvi Chivas Regal 25 pojavio se u prodaji 1909. godine i odmah postao najpopularniji viski u SAD. Kao što znate, danas se prodaje u tri varijante, star 12, 18 i 25 godina, a u vlasništvu je francuske kompanije Pernod. Naravno, konzumirajte isključivo punoletan.
3. Jack Daniel’s Tennessee whiskey - Jack je bio Amerikanac velško-škotsko-irskog porekla, dakle, genetski determinisan pijanac. Rođen je 1846. godine, destileriju otvorio 1866. U suštini, jedino zanimljivo kod njega je način na koji je umro. Naime, Jack je imao velikih problema da zapamti kombinaciju svog sefa (pitam se zašto). Jednom prilikom, 1911. godine, toliko se iznervirao tim povodom, da je šutnuo sef i povredio se. To je izazvalo posekotinu, posekotina infekciju, infekcija trovanje krvi sa letalnim ishodom. Budući da se nije ženio i nije imao dece, fabriku je ostavio omiljenom sestriću koji je sigurno voleo pesmu “Pevaj, ujko, pevaj, rode”. Elem, ne preporučujem konzumaciju viskija, ali ako ipak hoćete da budete kul kao Ameri, molio bih da ove tekućine konzumirate bez leda i drugih dodataka.
4. Jim Beam bourbon whiskey - najpoznatiji viski čija je proizvodnja bazirana na kukuruzu. Proizvodnju je u Kentakiju počela nemačka porodica Boehm. Kada su se doselili u SAD, prezime su promenili u Beam. Proizvodnju je počeo Johannes Beam 1795. godine, a viski je prodavan pod imenom Old Jake Beam. Najuspešniji rukovodilac bio je James Beam, koji je destileriju vodio do prohibicije, a posle prohibicije je opet izgradio. Njegov naslednik je burbon nazvao Jim Beam, po njemu.
5. Smirnoff vodka - Ruska đavolica. Destileriju je, 1860. godine, osnovao Pyotr Smirnov, sin nepismenih ruskih kmetova. Za 15 godina, držao je dve trećine moskovskog tržišta. Ruski car je 1904. godine nacionalizovao proizvodnju vodke, pa je Smirnov morao da preda destileriju. Posle Oktobarske revolucije, njegova porodica je emigrirala i opet je otvorio fabriku u Istanbulu, 1920. godine. Četiri godine kasnije, preselio se u Poljsku i počeo da prodaje vodku pod imenom Smirnoff, a 1925. je otvorio još jednu destileriju u Parizu. Toplo preporučujem napitak. Opet, bez leda i dodataka. Dakle, flaša u friz dok se ne zgusne, nakon toga, zdušna konzumacija.
6. Žuta osa rakija - šumadijska đavolica. Kao što znamo, od rakije nema bolje žene itd. Zašto žuta osa? U šumadijskim selima, žuta osa je simbol kvaliteta plodova. Ona konzumira samo sokove voćke posebnog kvaliteta, zrelosti, sa puno šećera, malo kiseline i obično čiste sa padina okrenutih jugu. Ostaje samo da rakiju napravljenu od ovakvih plodova unesete u sebe i uvidite njenu najveću karakteristiku - drastično povećava silu gravitacije. Naravno, preporučuje se popularna “tinejdžerka”, rakija stara 15 do 25 godina.
7. Rubin vinjak - Samo za iskusne. Trenutno, my weapons of choice. U Drajzerovoj postoji odeljenje “Vinjak”. Pravi sladokusci jako cene i običan Rubin V.S. sa blagim halucinogenim svojstvima u zadovoljavajućim količinama. Ako ste u mogućnosti, preporučujem Rubin Vinjak XO, prirodna smrt nastala mešanjem vinskih destilata koji su odležali najmanje 8 godina u hrastovim burićima zapremine 500 litara. Nazdravlje.
1. Jose Cuervo tequilla - Po gospodinu koji se zove tako, očigledno. Sve je počelo 1795. godine kada je Meksikanac, Antonio de Cuervo, od španskog kralja dobio zemlju i dozvolu da gaji agavu. Nije imao dozvolu za komercijalnu proizvodnju tekile, ali je postavio malu fabriku koja je, pretpostavljam, oslepela mnogog meksičkog pijanicu dok Antonio nije usavršio recept. Sve do 1880. godine, kada njegov naslednik, Jose Maria Guadelupe Cuervo dobija dozvolu za komercijalnu proizvodnju i gradi veliku fabriku sa nazivom Fabrica la Rojena. Godine 1900. Jose je odlučio da svoju tekilu brendira svojim imenom, po kome je poznata 111 godina kasnije - Jose Cuervo tequilla. I posle 111 godina, jedan od najefikasnijih načina za teška oštećenja konzumenta. Jedna napomena - Meksikanci tekilu piju lagano i sa razumevanjem, tako da, uživajte, zaboravite na način konzumacije iz američkih filmova, tekilu tako piju samo šonje.
2. Chivas regal whiskey - Proizvod zajebanih ljudi u suknjicama, Škota, normalno. Naravno, još nije utvrđeno koliko tačno viski ima veze sa njihovom zajebanošću (Kada smo već kod Škota, da znate da Vilijam Volas, pored činjenice da su dali Australijancu da ga glumi?!?!?!, nikada nije nosio kilt, kilt su nosili samo highlender-i, neko je imao bolesnu potrebu da gleda Australijanca u suknji). House of Schivas je napravljena u nekom mestu na A, u Škotskoj 1640. godine. Dok su se ostali normalni Škoti zabavljali vadeći utrobe jedni drugima i Englezima, braća Chivas bili su trgovci. I to veoma uspešni, 1843. godine, dobili su specijalnu kraljevsku dozvolu da opskrbljavaju potrepštinama kraljicu Viktoriju. Polovinom 19. veka, uočili su da njihovim mušterijama treba bolji viski, pa su napravili svoj. Prvi Chivas Regal 25 pojavio se u prodaji 1909. godine i odmah postao najpopularniji viski u SAD. Kao što znate, danas se prodaje u tri varijante, star 12, 18 i 25 godina, a u vlasništvu je francuske kompanije Pernod. Naravno, konzumirajte isključivo punoletan.
3. Jack Daniel’s Tennessee whiskey - Jack je bio Amerikanac velško-škotsko-irskog porekla, dakle, genetski determinisan pijanac. Rođen je 1846. godine, destileriju otvorio 1866. U suštini, jedino zanimljivo kod njega je način na koji je umro. Naime, Jack je imao velikih problema da zapamti kombinaciju svog sefa (pitam se zašto). Jednom prilikom, 1911. godine, toliko se iznervirao tim povodom, da je šutnuo sef i povredio se. To je izazvalo posekotinu, posekotina infekciju, infekcija trovanje krvi sa letalnim ishodom. Budući da se nije ženio i nije imao dece, fabriku je ostavio omiljenom sestriću koji je sigurno voleo pesmu “Pevaj, ujko, pevaj, rode”. Elem, ne preporučujem konzumaciju viskija, ali ako ipak hoćete da budete kul kao Ameri, molio bih da ove tekućine konzumirate bez leda i drugih dodataka.
4. Jim Beam bourbon whiskey - najpoznatiji viski čija je proizvodnja bazirana na kukuruzu. Proizvodnju je u Kentakiju počela nemačka porodica Boehm. Kada su se doselili u SAD, prezime su promenili u Beam. Proizvodnju je počeo Johannes Beam 1795. godine, a viski je prodavan pod imenom Old Jake Beam. Najuspešniji rukovodilac bio je James Beam, koji je destileriju vodio do prohibicije, a posle prohibicije je opet izgradio. Njegov naslednik je burbon nazvao Jim Beam, po njemu.
5. Smirnoff vodka - Ruska đavolica. Destileriju je, 1860. godine, osnovao Pyotr Smirnov, sin nepismenih ruskih kmetova. Za 15 godina, držao je dve trećine moskovskog tržišta. Ruski car je 1904. godine nacionalizovao proizvodnju vodke, pa je Smirnov morao da preda destileriju. Posle Oktobarske revolucije, njegova porodica je emigrirala i opet je otvorio fabriku u Istanbulu, 1920. godine. Četiri godine kasnije, preselio se u Poljsku i počeo da prodaje vodku pod imenom Smirnoff, a 1925. je otvorio još jednu destileriju u Parizu. Toplo preporučujem napitak. Opet, bez leda i dodataka. Dakle, flaša u friz dok se ne zgusne, nakon toga, zdušna konzumacija.
6. Žuta osa rakija - šumadijska đavolica. Kao što znamo, od rakije nema bolje žene itd. Zašto žuta osa? U šumadijskim selima, žuta osa je simbol kvaliteta plodova. Ona konzumira samo sokove voćke posebnog kvaliteta, zrelosti, sa puno šećera, malo kiseline i obično čiste sa padina okrenutih jugu. Ostaje samo da rakiju napravljenu od ovakvih plodova unesete u sebe i uvidite njenu najveću karakteristiku - drastično povećava silu gravitacije. Naravno, preporučuje se popularna “tinejdžerka”, rakija stara 15 do 25 godina.
7. Rubin vinjak - Samo za iskusne. Trenutno, my weapons of choice. U Drajzerovoj postoji odeljenje “Vinjak”. Pravi sladokusci jako cene i običan Rubin V.S. sa blagim halucinogenim svojstvima u zadovoljavajućim količinama. Ako ste u mogućnosti, preporučujem Rubin Vinjak XO, prirodna smrt nastala mešanjem vinskih destilata koji su odležali najmanje 8 godina u hrastovim burićima zapremine 500 litara. Nazdravlje.
Knjige Bukovskog opisuju svet alkohola i kafana. Njegova je i recenica kada se desi nešto lepo, pijemo da proslavimo; kada se desi nešto ružno, pijemo da se utešimo; kada se ne dešava ništa, pijemo da bi se nešto desilo. Izuzetna literatura :D
ОдговориИзбриши